Niet wat je doet, maar wie je bent!

  • juni 30, 2018

Het is de rode draad in de bijbel. Zowel in het oude als het nieuwe testament. Neem nou bijvoorbeeld zo’n fantastische gast als David. Een man wiens hart klopte op hetzelfde ritme als dat van God. Hij wist dat ‘intimiteit met God’ het allersterkste en meest effectieve wapen is in deze wereld. Een wereld waar zoveel gevochten wordt.

Toen David terugkwam in Ziklag met zijn leger, was alles geroofd. Vrouwen, kinderen, bezittingen, alles was meegenomen (1 Sam. 30). Totale verslagenheid. De soldaten wilden David stenigen, maar David sterkte zich in de HEER! Zijn vastberadenheid bereikte één van zijn hoogtepunten, toen hij alles terughaalde plus alles wat hij van de vijand had meegenomen.

David was maar met de helft van zijn beschikbaar leger achter de vijand aangegaan. De andere helft was moe en had geen energie meer om te vechten. Zij zouden op de bagage passen als de andere helft de strijd zou aangaan.

De mannen die gestreden en gevochten hadden dachten dat alleen zij recht zouden hebben op de veroverde buit. David corrigeert ze en treedt cordaat op. Ook zij die moe waren en dus niet gevochten hadden, mochten volledig delen in de complete buit. Dat is het hart van God!

In het koninkrijk van mijn Vader gelden hele andere principes dan in dat van de wereld. Het basis principe van mijn Vaders Koninkrijk is dat wij moeten rusten, dan zal Hij voor ons strijden. Een gevoerde, overwonnen strijd!

Vind je het ook wel eens moeilijk om je grenzen aan te geven als je moe bent? Of als er maar aldoor aan je getrokken wordt omdat je zoveel potentie hebt. Je durft geen ‘nee’ te zeggen en eigenlijk zit er diep in je hart wel een beetje de gedachte en de hoop op dat beetje meer waardering, respect en acceptatie. Waar je zo sterk naar verlangt!

Echt, alleen onze hemelse Vader begrijpt het principe van ‘volledig delen in de buit’ ondanks je moeheid en jouw rusten.

Dit is de absolute basis voor een rotsvaste identiteit en de start van een nieuw seizoen in jouw leven. Een seizoen van vernieuwing, herstel en genezing!

Niet ‘wat je doet’ maar ‘wie je bent’ is de allesbepalende factor voor jouw thuiskomst bij het hart van de Vader, ECHTE rust! God is jouw Vader! Wil jij Zijn kind zijn?

Liefs,
Jan

PS: Wil je het nog eens nalezen? Het staat in de bijbel, 1 Samuel 30:20-25.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid