Ik ben niet boos op je!

  • maart 30, 2020

Wat een turbulente en onstuimige tijd is het waarin we leven. Er is al zoveel over geschreven in de media. Iedereen, niemand uitgezonderd, weet er van en heeft er mee te maken, wereldwijd. Ik bedoel, op de één of andere manier worden we er allemaal mee geconfronteerd. Ziekte, rouw, vreselijke ingrijpende beperkingen, eenzaamheid. Pijn en gebrokenheid ten top, dat akelige Corona-virus.

En waar is God? Het dodenrijk omklemt me. Overal loert de dood op mij. Vader, waar bent U?

‘Wanhopig riep ik de Heer om hulp. Ik riep tot mijn God en Hij hoorde mijn stem vanuit Zijn paleis. Mijn geroep klonk in Zijn oren. Toen dreunde en beefde de aarde, de bergen schudden en schokten: de Heer was woedend over wat er gebeurde. Rook kwam uit Zijn neus. Vernietigend vuur kwam uit zijn mond. Houtskool raakte er door in brand. Hij boog de hemel neer en kwam naar beneden.’ (Psalm 18:7-10 – BB)

‘Hij stak uit de hemel zijn hand naar mij uit, greep me en trok me op uit het diepe water. Hij redde me uit de greep van mijn machtige vijanden die mij haatten en die sterker waren dan ik. Ze vielen me aan toen ik zwak was, maar de Heer hielp mij. Hij bevrijdde me en gaf me weer ruimte. Hij redde mij, omdat Hij van mij houdt.’ (Psalm 18:17-20 – BB)

Zie je wel Mijn liefste dat Ik niet boos op je ben! Ik ben juist boos op het onrecht wat jou treft. Ik ben boos op dat akelige Corona-virus, een virus wat Mijn kostbare kinderen aantast. Ik heb je lief en Mijn trouw zal nooit veranderen, wat er ook gebeurt. Mijn liefde voor jou zal nooit veranderen. Ik hou van jou en zal altijd van je blijven houden.

Besef dat jouw pijn Mijn pijn is, jouw lijden is Mijn lijden. Waar jij doorheen gaat, ga Ik ook doorheen, want Ik wil altijd bij je zijn. Ik heb beloofd dat Ik nooit van je zijde zal wijken noch je verlaten. Focus op Mijn goedertierenheid! Het is voortdurend, overvloedig en eeuwig! Ik zie je lijden en Ik lijd mee, als geen ander. Je bent namelijk Mijn kostbaarste bezit. Ik ben niet boos op je, Ik ben namelijk geen straffend God!

‘Maar het doet Mij zoveel pijn om jullie niet te helpen! Hoe kan Ik jullie laten vernietigen zoals Adama en Zeboïm vernietigd zijn? Mijn hart draait zich om in mijn binnenste. Ik zou het zó graag anders doen!’ (Hosea 11:8 – BB)

God, jouw liefhebbende Vader!

Tip: Lees Psalm 18 eens in z’n geheel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid