In de schuilplaats, en toch …

  • april 14, 2020

Op zeer krachtige manier wordt er in Psalm 91 gesproken over absolute veiligheid en onaantastbaarheid in de schuilplaats van de Allerhoogste. Hij is onze Bescherming, Hij is een Toevluchtsoord, Hij redt en vreselijke ziekten zullen ons niet treffen. Wat een krachtige proclamatie. En toch …

Toch is er zo ontzettend veel gebrokenheid en lijden in deze wereld. Ook Gods kinderen worden getroffen door het lijden. Wat wordt er dan bedoeld met Psalm 91? Komt God Zijn woord niet na? Graag wil ik opnieuw mijn hart met jou delen.

Afgelopen week werd ik geraakt door de geschiedenis van Elia bij de beek Krith. ‘Ga weg vanhier, keer u naar het oosten en verberg u bij de beek Krith, …’ (1 Kon. 17:3 – HSV). Wat me in het bijzonder raakte was het woordje ‘verberg’,

Vooral in de psalmen wordt hetzelfde woord vaker gebruikt. ‘Bewaar mij als Uw oogappel, verberg mij onder de schaduw van Uw vleugels’. ‘Hij verbergt mij in het verborgene van Zijn tent, Hij plaatst mij hoog op een rots’.

Elia was ongeveer een jaar bij de beek Krith, het was zijn woning, een plaats waar hij verborgen was onder de schaduw van Gods vleugels. Het was Zijn schuilplaats. Een plaats waar God hem had gebracht en tot Zijn hart sprak.

In zo’n schuilplaats leer je God kennen wie Hij werkelijk is. In deze schuilplaats ligt de klemtoon op de GENEZER en niet zozeer op genezing. Hem te mogen kennen, gekend te zijn door Hem!

Jezus verliet Zijn schuilplaats in de hemel om plaats te maken voor jou en mij, zodat ook wij mogen schuilen in die intimiteit met de Vader! In deze schuilplaats vind je herstel in je identiteit, Hij noemt jou Zijn lievelingskind. Hij vindt totale vreugde in jou want jij bent Zijn bron van blijdschap, spelende voor Zijn aangezicht. Volmaakte intimiteit! (Spreuken 8:30) Dit moest Elia leren aan de beek Krith. Intimiteit met God, dat is de schuilplaats waar Psalm 91 over spreekt.

En als ziekte of onheil je dan treft, dan zul je nochtans in de HEERE van vreugde opspringen en je verheugen in de God van je heil.

Liefs,
Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid