What does love look like?

  • april 24, 2020

Hoe ziet echte liefde eruit? Wat is hier al ongelooflijk veel over geschreven, gepreekt, geacteerd en gezongen. Eigenlijk gaat het in het leven altijd maar om één ding: LIEFDE. We zijn geschapen voor liefde!

Velen hebben geprobeerd om het uit te beelden. Veel is er kapot gemaakt in een poging om te laten zien hoe liefde er uitziet. Ook ik heb hierin gefaald!

Aan de andere kant is het ook velen verdraaid goed gelukt om iets van Gods nederige, mee-lijdende, vergevende, vernieuwende en onbaatzuchtige liefde te laten zien. Toch blijft het een ‘iets’, altijd beperkt en gebroken.

Laten we het God zelf vragen! Hij is de bedenker en creator van liefde. Hij IS één en al liefde. Hij kan niet anders dan liefde ZIJN. Wat zou Zijn antwoord zijn, als je Hem vraagt, ‘What does love look like?’

‘Mijn liefste schat! Als je Mij vraagt, ‘What does love look like?’, dan begint alles binnen in Mij te bewegen. Dan komt er een beeld in mijn gedachten naar boven. Een beeld van jou!

Als jij Mij vraagt, ‘Hoe ziet liefde eruit?’ dan kan ik maar één ding zeggen, ‘Dan zie Ik jou, Mijn liefste!’. Dan noem ik jouw naam. In de liefde van Mijn eeuwige Zoon Jezus ben jij de weerspiegeling van Mijn liefde. Jij bent Mijn geliefde in wie Ik Mijn vreugde vind.

Jij, in al je verdriet, in al je rouw, de vele verliezen die je hebt geleden. In al je lijden, wat met geen woorden is te omschrijven. Ik zie jou, als zijnde Mijn antwoord op de vraag ‘Hoe ziet liefde er uit?’

Ik zie jou! In al je falen, in al je geprobeer om maar je best te doen. Ik zie juist jou, in al je fouten, in al je verkeerde keuzes.

Ik zie jou! Geborgen in de Schuilplaats van de Allerhoogste! Ondanks alles wat er gaande is in je leven. Ik geniet intens van jou en wil zo het mooiste in jou naar boven halen. Ik zal zwijgen in deze Mijn liefde.

Als je Mij vraagt hoe liefde eruit ziet, dan ben jij Mijn antwoord!’

God,
jouw Papa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid