Omhels je pijn

  • mei 7, 2020

“Breng uw nekken onder het juk van de koning van Babel, dien hem en Zijn volk en u zult leven” (Jer. 27:12 – HSV)

Hé lief mens! Kersttijd vind ik een pittige tijd. Vaak steekt eenzaamheid flink de kop op. Ik weet niet hoe jij het hebt, deze tijd van het jaar? Een ieder heeft wel zijn eigen omstandigheden, situaties en moeilijkheden. Ik geloof dat een ieder wel een pakje daarvan heeft mee te dragen.

Zou je er wel van af willen? Ik wil geen deprimerende tekst schrijven maar weet je, het is zo vaak wel de realiteit. We kunnen er voor wegrennen of communiceren in de ‘ontken-modus’, bij mij alles koek en ei hoor! Wees toch eerlijk man!

In bovenstaande tekst profeteert Jeremia tegen het volk dat ze hun nek moesten brengen onder het juk van de koning van Babel. Ze kregen een juk opgelegd, een last! Later, in hoofdstuk 28 komt Hananja in beeld, een valse profeet. Hij zei tegen het volk dat ze dat niet moesten accepteren.

Hij ging de confrontatie aan met Jeremia. Jeremia zei, ‘Schik je onder het juk van de koning van Babel’. Hananja zei, ‘Accepteer het niet, breek het’. Jeremia zei, ‘Omhels je juk, omhels je pijn, accepteer je omstandigheden’. Hananja zei, ‘Blijf strijden en vechten. Ren er voor weg en accepteer het niet’.

Ik realiseer me dat dit veel stof kan doen opwaaien. Dat wil ik echt niet! Jij weet zelf wel in hoeverre je moet vechten ergens voor of bepaalde omstandigheden moet accepteren. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat God onze afhankelijkheid wil. Hij kan bepaalde omstandigheden toelaten in ons leven, want niets gebeurt er in jouw leven waarvan Hij niet op de hoogte is.

Hij wil jouw afhankelijkheid. Wanneer Hij zijn liefde in jouw leven uitstort dan zijn dat niet altijd de antwoorden op onze vragen of de oplossingen voor onze moeilijkheden. Hij wil ons Zijn nabijheid doen ervaren. Hij weet van jouw last, er ontgaat hem totaal niets. Jouw last is Zijn last en Hij doet werkelijk alles meewerken ten goede.

Geen situatie is voor Hem te hopeloos. Vlucht niet weg voor je omstandigheden, je pijn of wat het ook kan zijn, omhels het! Daarmee zeg je, ‘Vader het lukt me niet, neem mij in Uw armen! Ik wil afhankelijk zijn van U.’

Mijn lieve kind, leg je opstand maar af. Ik wil dat je Mij vertrouwt in alle omstandigheden. Ik wil dat jij ervaart dat Ik je nooit alleen laat. Je bent nog zo vaak bevangen met angst, ‘God, waar bent U?’ Mijn allerliefste kind, je staat er niet alleen voor, je bent niet alleen! Jouw gebrokenheid is Mijn gebrokenheid.

Soms kan ik je door een dal van schaduwen van dood laten gaan. Ook daar ben ik met jou. Ik daal af in jouw put en Ik blijf bij je zitten, net zo lang als jij nodig hebt. Ik ben altijd de laatste die loslaat wanneer ik je een omhelzing geef. Ik ben altijd bij je. Mijn liefde is niet afhankelijk van jouw omstandigheden. Ik wil je leren dat je in de eerste plaats weet, dat je weet, dat je weet, dat je weet dat ik nooit van je zijde wijk. Mijn aanwezigheid zal nooit en ter nimmer onopgemerkt blijven.

Ik ben Licht, Levend Water, een Rots waarop je mag steunen. Twijfel nooit aan Mij, Mijn liefste kind! Twijfel ook nooit aan jezelf. Ik houd van je, Ik verlang naar jou en Ik respecteer je. Roep Mij aan en Ik zal er zijn. Roep! Misschien wel zonder woorden, zonder tranen of zonder gekreun. Roep Mij aan en Ik zal er zijn!

Heel veel liefs,
je Papa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.Privacybeleid